Zonneluifels

Zonneluifels

Een terras met veel zon is natuurlijk heerlijk om te hebben, echter kan het in de hete zomermaanden overdag nog wel eens enorm warm worden. Dan is een zonneluifel erg handig om te hebben. Onze zonneluifels zorgen er voor dat u tijdens het warme weer toch kan genieten van een verkoelende schaduw. Daarnaast maken wij elke zonneluifel op maat zodat hij perfect past bij uw terras. Zo beschikt u niet alleen over comfort, maar ook over een mooi design. De elektrische armen van onze zonneluifels zijn daarnaast gemaakt om ook tegen een stootje te kunnen, zo kunnen ze ook gebruikt worden wanneer het heftiger waait.

ZONNESCHERMEN

Naast zonneluifels beschikken wij ook over diverse zonneschermen. Wilt u optimaal genieten van uw terras en van de perfecte schaduw? Dan is een knikarmscherm of zonnescherm de ideale keuze. Een zonnescherm is geen overbodige luxe voor de zwoele zomermaanden. Met een knikarmscherm weert u de zon op warme dagen maar behoudt u een optimale licht- en warmte inval tijdens de koelere maanden. Onze zonneschermen worden voor u op maat gemaakt en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en modellen om te voldoen aan al uw wensen. Volg onze 3 stappen om jouw ideaal scherm te kiezen:

IN 3 STAPPEN EEN IDEAAL ZONNESCHERM KIEZEN

Om u te helpen bij het kiezen van het ideale zonnescherm voor uw tuin, hebben wij een stappenplan van 3 stappen opgesteld zodat wij u gemakkelijk kunnen helpen bij het kiezen van een zonnescherm.

STAP 1: ORIËNTATIE 

Voor wij u kunnen helpen bij het maken van uw keuze, is het belangrijk dat wij samen met u de plek van het zonnescherm bespreken en bekijken. Dit doen wij het liefst door een oriëntatie van de woning in combinatie met de stand van de zon. Zo kunnen wij het best bepalen hoe het zonnescherm geplaatst moet worden wanneer we kijken naar de zonnestand. Tijdens het bezoek worden ook de technische aspecten van het zonnescherm besproken.

STAP 2: FUNCTIONALITEIT EN DESIGN

Bij het kiezen van een zonnescherm is het zowel belangrijk dat er gekeken wordt naar de functionaliteit als het design van het scherm. Wanneer we het hebben over functionaliteit kijken we voornamelijk over de techniek van de schermen. Onze knikarmschermen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een volledig automatisch aangestuurde motor. Daarnaast is het design waar u voor kiest natuurlijk alles bepalend voor de uitstraling van uw terras. Zo bieden wij niet alleen verschillende soorten zonneschermen aan, maar zorgen we er ook voor dat onze schermen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Zo is er altijd een zonnescherm dat past bij uw wensen en terras.

STAP 3: PERSONALISATIE

Al onze zonneschermen worden op maat gemaakt en zullen dus precies passen bij de grootte van uw terras. Daarnaast worden onze schermen afgesteld op het soort weersomstandigheid waar u zich in bevind. Zo kunt u kiezen voor een zonnescherm dat tegen windstoten kan, als uw terras zich meer in de wind bevind. Bekijk hieronder ons assortiment aan zonneschermen.

B24 ELITE ZONNESCHERM

De B24 Elite is uitgerust met krachtige knikarmen met 4 staalkabels, die een schaduwbereik bieden tot maximaal 3,75 m. Behalve comfort, creëren deze luifels ook een sfeervolle plek. Wat dacht u van optionele ledverlichting en terrasverwarming?

 • compact en hedendaags design
 • elegante afwerking met aluminium zijplaten zonder zichtbare schroeven
 • gesloten kast voor optimale bescherming in diverse weersomstandigheden
 • maximale breedte 7 m en gekoppeld tot 14 m
B24 PRESTIGE ZONNESCHERM

Zoekt u zonwering die tegen een stootje kan, dan is de B24 Prestige ideaal. De zonneluifel is bestand tegen een windkracht van 6 Beaufort en biedt u schaduw en beschutting onder diverse weersomstandigheden. De B24 Prestige is uitgerust met krachtige knikarmen met 4 staalkabels, die een schaduwbereik bieden tot maximaal 3,75 m.

 • elegante afwerking met aluminium zijplaten zonder zichtbare schroeven
 • gesloten kast voor optimale bescherming in diverse weersomstandigheden
 • maximale breedte 7 m en gekoppeld 14 m
 • compact en hedendaags design
 • uitval tot 3,75 m
B25 ELITE ZONNESCHERM

De B25 Elite, de meest populaire van de collectie zonneschermen, is uitermate geschikt voor grotere uitvallen. Dit knikarmscherm is uitgerust met knikarmen met 4 kabels, waardoor een nog betere doekspanning ontstaat en een uitval tot 3,75 m mogelijk is. De aluminium zijplaten en volledig gesloten cassette zorgen niet alleen voor een elegante afwerking maar garanderen ook een betere bescherming bij ongunstige weersomstandigheden. De B25 Elite zonneluifel is leverbaar tot een breedte van 14 m in gekoppelde versie en 7 m voor een ongekoppelde luifel.

In optie kan LED verlichting aangebracht worden onder de kast of in de volledige arm met afstandsbediening. En bestaat ook hier de keuze tussen 5 standaardkleuren, 200 optionele RAL variaties en enkele honderden verschillende acryldoeken.

B25 PRESTIGE ZONNESCHERM

De B25 Prestige weerstaat een windkracht tot 6 Beaufort. Zoals de andere Prestige zonweringen is ook dit zonnescherm uitgerust met knikarmen van 73 mm met 4 kabels, die voldoen aan de hoogste Europese CE norm inzake windresistentie (EN 13561). De Somfy motor met bijhorende draadloze zender zorgt voor een gebruiksvriendelijke en betrouwbare bediening.

Het knikarmscherm B25 Prestige is standaard leverbaar tot een breedte van 14 m (gekoppeld vanaf 7 m) en met een maximale uitval 3,75 m. Alle RAL kleuren zijn standaard en zijn combineerbaar met enkele honderden verschillende acryldoeken.

B25 ZONNESCHERM MET VOLANT

U heeft de mogelijkheid om een volautomatische volant toe te voegen op de B25 Elite en B25 Prestige tot 1,5 m. De zonneschermen hebben een elegante afwerking met aluminium zijplaten en zonder zichtbare schroeven. De B25 reeks past door dit compacte design op elke gevel. De maximale breedte bedraagt 14 m dankzij het koppelen van 2 luifels.

B27 ELITE ZONNESCHERM

Het B27 Elite zonnescherm onderscheidt zich met zijn eigentijdse, rechthoekige vormgeving. De zonneluifel is uitermate geschikt voor moderne huizen en kunnen indien gewenst geïntegreerd worden in de façade. De zijplaten van de koffer hebben geen storende elementen zoals schroeven.

B27 PRESTIGE ZONNESCHERM

Het B27 Prestige knikarmscherm beschikt over een architecturale, strakke vormgeving die bijzonder geschikt is voor moderne woningen. U kunt ze indien gewenst ook integreren in de façade. De technische specificaties zijn identiek aan die van de B24 en B25 modellen. De Prestige uitvoering van de B27 zonneluifel is standaard leverbaar in alle RAL-kleuren. Om uw luifel nog verder te personaliseren, hebt u ook de keuze uit een optionele ledspot in de elleboog van de knikarm of een ledstrip onder de kast.

B35 ZONNESCHERM

De B35 is een brede windresistent zonnescherm. De B35 is ontworpen als een driebuissysteem met windresistentie tot 5 Beaufort (CE windklasse 2). Hieronder zit u zelfs bij sterke wind heel comfortabel. Optioneel is dit zonnescherm uitgerust met ingebouwde ledverlichting en elektrische verwarming. Als alternatief voor de 5 standaardkleuren kunt u kiezen tussen 200 optionele RALkleuren, die combineerbaar zijn met honderden verschillende acryldoeken. De motorbediening met afstandsbediening is hier een optie.

 • driebuissysteem met verstevigde draagbuis
 • maximale breedte van 15 m dankzij het koppelen van 2 luifels
 • het standaard gootprofiel zorgt voor een betere ondersteuning van de doekrol
 • optie: ledstrip in boven- en onderarm of onder de kast
B35 PRESTIGE ZONNESCHERM

De B35 Prestige is opgewassen tegen 6 Beaufort, met een uitval tot 4 meter. De B35 Prestige is ontworpen als een driebuissysteem dat voldoet aan de hoogste Europese CE norm voor windresistentie (EN 13561). Deze knikarmschermen hebben een uitval tot 4 m, zelfs bij een doek van 15 m uit één deel. Hieronder zit u zelfs bij sterke wind heel comfortabel. Optioneel is dit zonnescherm uitgerust met ingebouwde ledverlichting en elektrische verwarming. U kunt kiezen tussen 200 optionele RAL-kleuren, die combineerbaar zijn met honderden verschillende acryldoeken.

B38 ZONNESCHERM MET VOLANT

Zoekt u een optimale bescherming tegen zon, wind en inkijk? De B38 en B38 Prestige zijn zonneschermen die een maximale schaduw bieden. De B38 Prestige is een exclusief knikarmscherm dat bestand is tegen windkracht 6 Beaufort. De elektrisch oprolbare volant biedt een perfecte bescherming tegen de laagstaande zon én biedt extra privacy. Gebruikt u de volant niet, dan kunt u hem volledig in de voorlijst laten verdwijnen. De Somfy motoren met bijbehorende draadloze zender bedienen zowel de luifel als de volant en optioneel zelfs de ingebouwde ledverlichting en elektrische verwarming.

 • ideaal bij laagstaande zon of voor woningen met zuid-westelijke oriëntatie
 • knikarmschermen van max. 6 m breed
 • met oprolbare gemotoriseerde volant tot 1,3 m
 • het standaard gootprofiel zorgt voor een betere ondersteuning van de doekrol
 • optie: ledstrip in boven- of onderarm of onder de kast
B50 ZONNESCHERM

De Brustor B50 zonneluifel is een uiterst compact en volledig gesloten cassettescherm dat zowel op esthetisch als technisch vlak in het oog springt. De B50 zonwering is tot 5,50 m breed leverbaar. De maximale uitval bedraagt 3 m.

De montage gebeurt eenvoudig door het scherm in de muur- of plafondbeugel te haken. Door middel van een regelmoer kan men gemakkelijk de helling van de zonneluifel wijzigen van 0° tot 45°.

B50 XL ZONNESCHERM

De Brustor B50 XL is de grote broer van de compacte B50. Dankzij de robuustere luifelkast is de B50 XL beschikbaar tot 6 m breed en heeft hij een maximale uitval van 3,50 m. Wilt u nog meer sfeer toevoegen? Dan kunt u optioneel ledverlichting toevoegen in de knikarmen of geïntegreerd in de luifelkast. De LED-strip in de kast is ook bruikbaar wanneer de luifel gesloten is.

TWINSTOR

De Brustor Twinstor creëert schaduw waar u het wenst: u verankert de zonwering simpelweg in de tuin of op het terras zonder dat u een muur of veranda nodig heeft. De sluitende cassetteschermen beschermen het doek en de mechanische onderdelen optimaal. De knikarmen kunt u bedienen met een waterdichte sleutelschakelaar of optionele afstandsbediening. Om meer warmte en licht te brengen op koelere avonden, kunt u ledverlichting en elektrische terrasverwarming aan de structuur toevoegen.

Naast grondankers kan men de Twinstor ook bevestigen in bloembakken voorzien van verstevigingsprofielen.

B2100 UITVALSCHERM

De Brustor B2100 is een stormvast uitvalscherm met vaste armen. Een sluitende aluminium cassette beschermt het doek en de mechanische onderdelen tegen gure weeromstandigheden. Dankzij een ingebouwd veersysteem blijft het doek steeds onder spanning. Het uitvalscherm B2100 is beschikbaar met een helling tot 90° of 135° en breedte tot 5 m (gekoppeld: 6 m).

Laat je inspireren