Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen

We willen met z’n allen echt gaan buitenleven ongeacht de weersomstandigheden. Brustor biedt hiervoor de perfecte oplossing: een terrasoverkapping op uw maat! Zo geniet je het hele jaar door, vier seizoenen lang van de buitenlucht. Brustor biedt verschillende soorten terrasoverkappingen of pergola’s aan. Maar hoe kiest u nu de overkapping die het best aan uw woning aansluit? Volg ons driestappenplan:

  1. Aangebouwd aan de woning of een losstaande overkapping? Waar wenst u uw terrasoverkapping te installeren? Op uw terras om de perfecte schaduw te creëren en zo binnenskamers de warme temperaturen te doen verdwijnen of eerder in uw tuin in direct zonlicht ? U hebt daarom de keuze uit een alleenstaande of aanbouwversie. In België zien we dat 7 op de 10 producten worden aangebouwd omdat een pergola vaak een verlengstuk is van de woning, een extra buitenruimte. U kunt uw terrasoverkapping zelf koppelen in de lengte of in de breedte om grotere oppervlaktes te overdekken.
  2. Overkapping met doek of lamellen? Je hebt de keuze uit kantelbare en/of openschuifbare lamellen of terrasoverkappingen met een vouw- of oprolbaar doek. Wanneer je kiest voor een lamellendak doseer je zelf de lichtinval en zonlicht door de lamellen te kantelen of te sluiten. Als je kiest voor de Brustor B600 kan je de lamellen ook volledig openschuiven. Wanneer je kiest voor een terrasoverkapping met doek, kun je het doek naar eigen wens open- en dichtschuiven. Of oprollen in de kast zoals bijvoorbeeld bij de B128 pergola. Zo heb je de voordelen van een vaste constructie samen met het oprollen van het “dak”, gelijkaardig als bij een zonnescherm.
  3. Personalisatie Personaliseer uw terrasoverkapping aan de hand van allerlei opties : ledverlichting voor een sfeervol effect of verwarming voor op koele avonden, screens, luidsprekers, regensensor,… . U kiest ook zelf het kleur van het frame en de lamellen of het doek.
B128 PERGOLA

De B128 pergola, een minimalistische aluminium terrasoverkapping, is voorzien van een strak gespannen doek gebaseerd op de ZIP-screen technologie. Hierdoor behoudt het doek een strak oppervlak door de efficiënte opspanning in de zijgeleiders en is sterk windbestendig, dus zonder opwaaiende zijkanten. Dit egale oppervlak en de minimale hellingsgraad van 15cm/m doet elke regendruppel snel afglijden naar de onzichtbaar geïntegreerde regengoot in het voorprofiel. De palen worden helemaal vooraan bevestigd. Zo kan het regenwater afgevoerd worden via de steunpalen vooraan. Indien gewenst kunnen deze steunpalen naar achter geplaatst worden om een oversteek te bekomen. Deze oversteek is maximaal 1/3 van de totale uitval en met een maximum van 1 meter. Het water kan dan enkel via de palen afgevoerd worden indien de voorlat op dezelfde hoogste staat van de steunpaal. In optie kan de B128 pergola uitgerust worden met een krachtige witte (dimbare) LED verlichting. Deze kan zowel in de zijgeleiders, de steunpalen als onder de ondersteuningsbalk worden gemonteerd. Naast de witte LED verlichting is in optie ook een RGB LED verlichting beschikbaar in het frame waarvan de intensiteit en kleur geregeld kan worden.

B150 TERRASOVERKAPPING

De volautomatische kantelbare aluminiumlamellen van de budgetvriendelijke B150 terrasoverkapping regelen de zoninval op het terras. De lamellen draaien tot 150° om hun as. Met gesloten lamellen (16 cm) vangt een discrete goot het regenwater op en laat dit ongemerkt rechtstreeks afvloeien direct in de zijpalen. Dankzij het optioneel verwarmingselement en de opbouwscreens van deze pergola, houdt u zelfs de eerste koude en wind gemakkelijk buiten. Zo geniet u vanaf de eerste prille lente tot laat in de herfst van het gezonde buitenleven! De B150 terrasoverkappingen kunnen als aanbouw of alleenstaand gebruikt worden en zijn beschikbaar in het Brustor wit structuur of antracietgrijs structuur.

B150 XL TERRASOVERKAPPING

De volautomatische kantelbare aluminiumlamellen van de pergola B150 XL regelen de zoninval op het terras door tot 150° om hun as te draaien. De extra brede lamellen (21 cm) laten een bredere uitval toe en zorgen voor een optisch rustiger plafond. Sluit u de lamellen, dan vangt een discrete goot het regenwater op waardoor dit ongemerkt rechtstreeks afvloeit in de zijpalen. Dankzij het optioneel verwarmingselement en de opbouwscreens van deze aluminium terrasoverkapping, houdt u zelfs de eerste koude en wind gemakkelijk buiten. Zo geniet u vanaf de eerste prille lente tot laat in de herfst van het gezonde buitenleven.

B200 TERRASOVERKAPPING

De B200 terrasoverkapping is het paradepaardje van de Brustor Outdoor Living familie. Met de volautomatisch kantelbare aluminium lamellen (16 cm) doseert u naadloos de zoninval. Vier gekoppelde goten voeren het regenwater discreet af via de zijpalen. De ingebouwde zonwering screens met eventueel transparante vensters zorgen voor een heus terrasgevoel terwijl een optioneel verwarmingselement een aangename stralingswarmte verspreidt. Deze pergola of terrasoverkapping kan als aanbouw, alleenstaand of gekoppeld gebruikt worden en is beschikbaar in standaard wit structuur, antracietgrijs structuur of optioneel de keuze uit 200 RAL-kleuren. Een optionele regen- of sneeuwsensor bedient de lamellen automatisch. Handig wanneer u even niet thuis bent! In optie kan de B128 pergola uitgerust worden met een krachtige witte (dimbare) LED verlichting. Deze kan zowel in de zijgeleiders, de steunpalen als onder de ondersteuningsbalk worden gemonteerd. Naast de witte LED verlichting is in optie ook een RGB LED verlichting beschikbaar in het frame waarvan de intensiteit en kleur geregeld kan worden.

B200 XL TERRASOVERKAPPING

De B200 XL met brede lamellen (21 cm) zorgen voor een grotere uitval, meer lichtinval en een optisch rustiger platform. Met de volautomatisch kantelbare aluminium lamellen doseert u naadloos de zoninval. De vier gekoppelde goten van deze pergola voeren het regenwater discreet af via de zijpalen. Ingebouwde screens met eventueel transparante vensters zorgen voor een heus terrasgevoel terwijl een optioneel verwarmingselement een aangename stralingswarmte verspreidt. Optioneel LED strip in de lamellen, in de structuur of UP en/of DOWN profiel aan de goot mogelijk.

B300 VOUWDAK

De B300 is een strakke aluminium terrasoverkapping met een waterdicht PVC vouwdak, dat gedeeltelijk of volledig opengeschoven kan worden voor een optimale lichtinval. Uitgevouwen garandeert het een perfecte zonwering. De vier onzichtbaar ingebouwde regengoten zorgen voor een perfecte afwatering. Optionele ZIP screens, discreet inbouwbaar in het dakframe van deze pergola’s, vormen dan weer een beschutting tegen de zon, wind en regen. Het geheel resulteert in een flexibele buitenruimte waar het ook in de tussenseizoenen heerlijk toeven is. Door het volledig openschuivend dak verliest men ook geen zonlicht in de huiskamer. Dankzij de ingenieuze dakconstructie van deze terrasoverkapping wordt het water zijdelings afgevoerd en kan de B-300 zonder extra helling aan de gevel gemonteerd worden.

B600 TERRASOVERKAPPING

Door de speciale S-vorm van de lamellen opent het dak zich volledig met een minimaal restdak van amper 13%. Het dak opent vrij geluidloos, soepel en snel en dit met een simpele druk op de afstandsbediening. Het volledig geopend dak waarborgt een zonbeschenen ruimte voor de echte die-hard zonnekloppers of een optimale lichtinval voor achterliggende woonruimtes in het tussenseizoen. Met de lamellen dicht functioneert het lamellendak net zoals zijn voorgangers en kunnen de lamellen om hun as roteren om een afgemeten zoninval of schaduw te creëren. Beide functies, roteren en openschuiven, staan volledig los van elkaar. Het design van de B600 oogt lichter en eleganter door de sierlijke lamellen. Het golvend plafond leent zich uitstekend om te spelen met de optionele indirecte LED verlichting in de goten. Deze unieke sfeerverlichting brengt extra glans bij valavond, zeker wanneer diverse zachte RGB kleuren elkaar afwisselen.

UW HORECA OPLOSSING

De meeste horeca zaken beschikken wel over een zekere vorm van zonwering, vaak is dat een zonnescherm. Dat is de perfecte oplossing om schaduw te bieden op een terras. De laatste jaren echter zien we een enorm opmars van terrasoverkappingen met een lamellendak zowel in de particuliere markt als voor professionele toepassingen omdat het een iets meer complete oplossing biedt voor zonwering. De Brustor terrasoverkappingen zijn uitermate geschikt voor horecatoepassingen, zo kunt u de B200 (XL) terrasoverkapping plaatsen in de meest uiteenlopende combinaties. Alleenstaand, aangebouwd, als dak, gekoppeld, in ster- of L-vorm. Zo worden grote oppervlaktes op maat van elk terras overkapt. Het is beslist de meest veelzijdige terrasoverkapping die vandaag op de markt is.

Laat je inspireren