De voordelen van PVC Ramen en Deuren

PVC Ramen en PVC Deuren brengen meerder voordelen met zich mee. Vroeger was pvc geen mooi iets om naar te kijken, maar tegenwoordig is pvc overgegaan van een kale en grauwe uitstraling naar iets wat zelfs verwerkt kan worden in huizen met een landelijke of klassieke uitstraling. Het concurreert nu zelfs met aluminium en hout qua uitstraling. Maar het grootste voordeel van PVC is de isolatie kwaliteit. Bent u opzoek naar sterk isolerende materialen voor uw ramen en deuren, lees dan verder.

Welke voordelen hebben PVC ramen en PVC deuren?

1.      Prijs-kwaliteitverhouding

Allereerst is de prijs-kwaliteitverhouding van pvc ramen en deuren uitstekend. Dit komt doordat er weinig grondstoffen nodig zijn bij het productie proces van pvc vergeleken met andere materialen zoals hout of aluminium. Daarnaast is het bewerken van pvc ook veel gemakkelijker dan aluminium of hout. Dit zorgt er voor dat PVC relatief goedkoop geproduceerd kan worden en ook nog eens ijzersterk is op het gebied van isolatie

2.     Uitstekende isolatie

PVC isoleert uitstekend, maar ook op de lange termijn zijn er voordelen van het gebruik van pvc ramen en deuren. Doordat pvc goed isoleert, wordt er op de energierekening bespaart ieder jaar. Hierdoor kunnen er op de lange termijn een hoop kosten bespaart worden.

Daarnaast is pvc niet enkel isolerend op het gebied van warmte, maar ook op het gebied van geluid. Zo produceren huizen met pvc ramen en deuren minder geluid en er komt ook nog minder geluid binnen. Op akoestisch als thermisch gebied isoleert PVC dus erg goed.

3.     Onderhoudsvriendelijk

PVC heeft qua onderhoud maar erg weinig nodig om goed te blijven werken. Waar hout ieder jaar een nieuwe lak laag nodig heeft, zorgt de onderhoudsvriendelijkheid van PVC er voor dat het maar liefst 50 jaar mee gaat.

4.     100% Recyclebaar

Naast dat PVC onderhoudsvriendelijk is, is het ook nog eens duurzaam. Zo zijn PVC ramen en deuren van De Hooge 100% recyclebaar. PVC ramen en deuren worden hergebruikt om nieuwe kunststofprofielen van te produceren. Op deze manier verspillen we zo min mogelijk grondstoffen en proberen we bij te dragen aan een milieubewuste keuze.

Heeft u vragen of interesse gekregen aan de hand van onze informatie? Neem dan contact met ons op ,of loop langs bij onze toonzaal in Maldegem of  Sint-Martens Latem