Home Historiek Info- en openingsuren Wegbeschrijving
  • pic1
  • pic2
  • pic3
  • pic4
  • pic4
  • pic4
  • pic4
D'hooge

HISTORIEK

Meer dan 40 jaar vakmanschap in hout en pvc

Van eenvoudige schrijnwerker tot pvc-pionier
De firma D’hooge werd in 1962 opgericht door vader Aimé D’hooge, die in een bescheiden atelier in de Gasmeterstraat aan de slag ging als schrijnwerker. Omdat zijn vakmanschap duidelijk naar waarde geschat werd, moest Aimé al snel zijn atelier uitbreiden en extra mankrachten aanwerven.
Toen in 1969 de eerste pvc-ramen hun intrede deden, aarzelde Aimé geen moment. “Ik geloofde erin en besloot ermee te werken. Ik installeerde pvc-ramen in mijn eigen woning in de Gasmeterstraat, zodat de mensen met hun eigen ogen zagen dat ik het nieuwe product volledig vertrouwde.”
Het resultaat liet niet lang op zich wachten… Aimé D’hooge werd dé PVC-pionier in de streek.

Op zoek naar meer ruimte
In 1985 kwam zoon Frank D’hooge in de zaak en nam die tien jaar later van zijn vader over. Na een paar jaar bleek het atelier in de Gasmeterstraat hopeloos te klein en verouderd. Frank besloot met een propere lei te beginnen en trok aan de Industrielaan een nieuw bedrijf op, vlakbij de meubelfabriek van zijn schoonfamilie en echtgenote Saskia Vermeire (www.konforta.be).
De nieuwe gebouwen werden uitgerust met een volledig gemoderniseerd machinepark. Hierdoor kan de firma D’hooge zelfs de moeilijkste opdrachten aan: in pvc, maar ook in ‘klassiek’ timmer- en schrijnwerk. En dit voor ramen, deuren, veranda’s, rolluiken, gootbekleding, plafonds, binnendeuren, parketvloeren, dakgebinten,…

Kwaliteitsvol vakmanschap nog steeds de voornaamste drijfveer
“We blijven met onze twee voeten op de grond en proberen gecontroleerd te groeien”, zegt Frank.  “Wij doen dat met een 100 procent kwalitatief product. Dat duurt het langst, want ik heb graag dat mijn klanten na tien jaar nog altijd goeiedag zeggen…”

     
  Home Bekijk ook Konforta.be Industrielaan 9B - Maldegem - 050 71 22 15 - info@dhooge-nv.be